Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

KELETI ÁGNESRŐL NEVEZI EL TORNACSARNOKÁT AZ UTE

Torna szakosztály 2021-01-06

Az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet (UTE). Keleti Ágnes négy olimpiai aranyérmet szerzett lila-fehérben, a negyedik kerületi klub többek között ezzel a névadással köszönti őt 100. születésnapja alkalmából.

Az UTE-nál évek óta hagyomány, hogy az ötszörös olimpia bajnok tornászt születésnapján a tornaszakosztály növendékei műsorral köszöntik. A járványhelyzet miatt Keleti Ágnes ezúttal személyesen nem lehetett jelen a Szilágyi utcai teremben, így a gyerekek most egy videóüzenettel köszöntötték fel 100. születésnapja alkalmából.

A zárkörű eseményen Őze István, az UTE klubigazgatója a szakosztály tagjainak bejelentette, hogy az egyesület tornacsarnokát a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a klub egykori versenyzőjéről, Keleti Ágnesről nevezik el. 

“Ez a nagyszerű létesítményt méltó arra, hogy egy csodálatos sportember, egy valódi példakép nevét viselhesse - mondta Őze István. - Ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a tornacsarnokot a legsikeresebb magyar tornászról, az UTE-család tagjáról, Keleti Ágnesről szeretné elnevezni. Kedden felköszöntöttük a 100. születésnapját szombaton ünneplő Ági nénit, aki mindig azt kéri tőlünk, hogy egyszerűen csak Áginak szólítsuk, valamint küldtünk neki egy levelet is, amiben engedélyt kértünk tőle a névhasználatra. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ági örömmel mondott igent, így ezt a termet mostantól UTE Keleti Ágnes Tornacsarnoknak hívjuk.”

A klubigazgató hozzátette, a járvány után az egyesület szeretne egy olyan nagyszabású névadóünnepséget tartani, amelyen Keleti Ágnes személyesen is jelen lehet. 

A 2012-es londoni olimpia aranyérmese, az UTE tornásza Berki Krisztián az ünnepségen arról beszélt, nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy személyesen ismerheti Keleti Ágnest.

“Külön öröm, hogy mindketten ugyanabból a sportágból jövünk, és ugyanannak a klubnak a színeit képviseljük - mondta az olimpiai bajnok. - Tudom azt, hogy az egyetlen ötkarikás aranyérmemet mennyire nehezen nyertem meg, ő pedig öttel büszkélkedhet. El sem tudom képzelni azt a rengeteg munkát, amit elvégzett azért, hogy elérje páratlan eredményeit.”

Az UTE tornásznövendékei korábban többször személyesen is találkoztak Keleti Ágnessel, akinek a szakosztályvezető szerint mindig nagy szeretettel tartottak bemutatót. 

“Igyekszünk a gyerekekkel megismertetni Keleti Ágnes pályafutását, mert kellenek a példaképek, és nála jobb példakép nem létezik" - tette hozzá Juhász Judit.

Az UTE tornászainak ünnepi gyakorlatáról, amelyben többek között szívet, valamint a közelgő születésnapra utalva egy százas számot formáltak meg, videofelvétel készült, amelyet a Keleti Ágnesről szóló, később bemutatásra kerülő dokumentumfilm alkotói rögzítettek. A felvételt az ötszörös olimpiai bajnok még a szombati 100. születésnapja előtt nézheti meg. 

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41