Dátum: 2024 május 1. (szerda) | Fülöp, Jakab

hírek

Juhász Zsolt 20 éve klubunk tagja

Torna szakosztály 2016-05-12

Juhász Zsolt gyermekként kezdett el klubunknál tornázni, és idén ünnepelte a 20. lila-fehérben töltött évét. Zsolt aktív sportolóként és az utóbbi években már edzőként is aktív eleme Torna Szakosztályunknak.

 

Legutóbbi versenyéről a következő linken láthatnak egy kis összefoglalót:

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=-QBb0VM_FVc&rdm=1ytr515bd&client=mv-google&app=desktop

A versenyről következzen Juhász Judit beszámolója:

"Pénteken 11.40-kor kezdődött a versenyre való közvetlen melegítés az orosz és a spanyol csapat társaságában. Zsolt az előre elképzeltek szerint haladt a melegítésben, de mindkettőnkön érezhető volt a feszültség, melyet egy kis derékmaszírozással, és pár jókedvű mondattal igyekeztem feloldani! Megdöbbenve tapasztaltam, hogy Zsolt hátának bal oldali izomkötege oly mértékben „be van állva”, hogy csoda, hogy lépni – nemhogy ugrani tudott ezzel! De nem volt mit tenni – 12.25-kor bevonuláshoz szólították a versenyzőket. A remekül megszervezett Felnőtt Trampolin Európa Bajnokság első versenyzőjeként Zsolt lépett be a hatalmas belmagasságú csarnokba. A bírók üdvözlő szavai után megkezdődött a 30 mp-es melegítés, amelyben Zsolt a tripla-twiszt kombinációt  a menekülőre érkezve fejezte be. Nem kellettek a szavak, mert tapasztalatból tudtuk, hogy ilyen hiba esetén Zsolt fokozottan fog koncentrálni a szólítás során! Már az első tempóknál érezhető volt, hogy nem tud olyan magasságot elérni, mint az odensei világbajnokságon, de biztosan kezdte gyakorlatát, melybe a 2. elemnél egy kis tartáshiba csúszott be. Ennek ellenére szépen korrigálva helyére kerültek a dolgok, és twiszt-bicska-2,5 csavarral fejezte be gyakorlatát. Az asztalra való érkezés után azonban „megdobta” az asztal, és a nézők legnagyobb sajnálatára „popsi-felállás”- sal volt kénytelen megtoldani a 10 elemet! Pár bíztató , figyelemfelhívó mondat után Zsolt elszántan készült a második gyakorlatra, én pedig Vince Ákos versenyzését segítettem a szőnyeg biztosításával. A második gyakorlat remek tempókkal indult, majd egy kis bizonytalanság után Zsolt megállt.Ez általában a  gumiasztalos versenyzőknél nem szokott jót jelenteni, de a nézők buzdító tapsa és a nyugtató szavaim  hatására Zsolt még az egyperces limitidőn belül elkezdte a gyakorlatát!
A remegő gyomorfájásom már a második elem után elszállt, és meleg szeretettel néztem a levegőben repülő, forgó tanítványomat, aki ha nem is élete legjobban kivitelezett, de legjobban koncentrált gyakorlatát mutatta be, így nyugodt szívvel elmondhatja, hogy minden Tőle telhetőt megtett a magyar gumiasztal sportág érdekében!! Illetve saját magának és másoknak is bebizonyította a benne rejlő sportemberi értékeket!! Egy kézfogás az asztalnál,  a versenyzőknek kijelölt helyre való közös elvonulás után egy őszinte összeölelkezés jelentette egy remek sportember és egy szerető edző elbúcsúzását az imádott TRAMPOLINE sportágtól! Megköszöntem Zsoltnak mindazt a sok szép közös élményt, amit az elmúlt 10-12 év alatt közösen átéltünk, és kicsit (nagyon) meghatódva néztük végig a csoportunk további versenyét, amelyben a győzelemre esélyes oroszok brillíroztak!!
A csoportunk versenyének végeztével gratulációt, elismerést, sajnálkozást a befejezés miatt, és több közös kép elkészülésének lehetőségét kaptuk az orosz csapat edzői és  versenyzői részéről!"

Zsoltnak ez a 25.TRA Európa-bajnokság volt az utolsó versenye, mivel az aktív versenyzéstől visszavonul.

Köszönjük eddigi eredményes versenyzésedet és kívánunk minden jót az újabb generációk sikeres neveléséhez!

JÓ MUNKÁT KÍVÁNUNK!!! HAJRÁ UTE!!!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41