Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Berki Krisztián: "Orvosi döntés: nem!"

Torna szakosztály 2014-10-21

Berki Krisztián nem védheti meg mesterfokú bajnoki címét lólengésben jövő héten Békéscsabán, merthogy az UTE tornásza nem indul az október 28-30. közötti viadalon.

A másfél hete Nanningban harmadik világbajnoki címét is megszerző tornászunk múlt héten megmutatta fájó vállát az orvosoknak, akik rögtön egy injekcióval „jutalmazták” Krisztiánt.

„Az injekciót a vállamban lévő gyulladásra kaptam, valamelyest enyhült is már a fájdalom, aludni legalábbis már tudok – mondta el Berki. – Már szinte elviselhetetlen volt a fájdalom, még a hétköznapi életben is zavart, a hirtelen mozdulatoktól még most is óvakodnom kell. Szerdán újabb injekciót kapok, meglátjuk, mikorra múlik el teljesen a gyulladás.”

Az tehát kiderült, mi okozta a fájdalmat, amely a nanningi világbajnokságon is zavarta Berkit – múlt héten azonban az is egyértelmű vált, kopás is van a vállában, melyet leginkább csak műtéttel lehetne „eltüntetni”. Ezt viszont olimpiai bajnokunk nem vállalja.

„Pályafutásom során végig bennem volt a félsz, mi lesz, ha műteni kell – vallotta be Krisztián. – Megbeszéltem az edzőmmel, Kovács Istvánnal, ha lehet, elkerüljük a műtéti beavatkozást. Remélem, a gyulladás elmúltával a nagy fájdalom is megszűnik, és decembertől újra teljes értékű munkát végezhetek.”

Mert az edzések a világbajnokság után sem szünetelnek – arra persze figyel mester és tanítványa, hogy ne terheljék túl Berki bal vállát.

„Nem tudjuk, mi lenne, ha megműtenék Krisztián vállát, így inkább nem is vállalkozunk rá – nyilatkozta Kovács István edző. – Eddig is megoldottuk azt, hogy Krisztián válla már nem a régi, fokozottan figyelünk a terhelésre. Jelenleg ugyan a lovon nem gyakorol, ám rengeteg olyan kiegészítő feladat van, melyet így is végezhet.”

A műtéti javaslatot tehát nem fogadták el Berkiék, ám azt az orvosi tanácsot igen, hogy olimpiai bajnokunk ne induljon jövő héten, Békéscsabán a mesterfokú bajnokságon. A pódiumon tehát nem, a lelátón viszont a versenyre kilátogatók találkozhatnak az UTE tornászával.

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41