Dátum: 2022 január 27. (csütörtök) | Angelika

hírek

Berki Krisztián: "Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült megmutatnom"

Torna szakosztály 2014-09-15
Magabiztos siker, Végre, végre!
 
A szombathelyi 6. Magyar Grand Prix-verseny lólengésben Berki Krisztián elsőségét hozta, és ezúttal nem csak az aranyéremnek örülhetünk.
 
Nem, mert tornászunk nehéz hónapokon van túl (remélhetőleg végleg), amikor is új gyakorlatokat tanult, s azokat bizony a versenyeken nem mindig tudta hibátlanul bemutatni. Az augusztus végi országos bajnokságon ez olyannyira nem sikerült, hogy Berki le is esett a lóról, s végül csak a harmadik helyen végzett. Ilyenre pedig nemigen akadt példa korábban…
Akkor, vagyis a magyar bajnokság után Berki és edzője, Kovács István leült, és átbeszélte a történteket. S noha azóta nem zökkenőmentes a felkészülésük (Berki vállában gyulladás van, s amikor a fájdalom jelentkezik, edzéseken kevésbé terhelhető), mégis keményen dolgoztak.
Szombathelyen pedig újra a régi Berki Krisztiánt láthatták a nézők - azt a tornászt, aki mindig fizikailag, mind mentálisan kiváló állapotban van. Utóbbi tényező az igazán fontos, hiszen előbbivel eddig sem volt.
Berki szép gyakorlatot mutatott be a Magyar GP-viadalon, s ugyan az egyik elemnél picit szétnyílt a lába, kifejezetten magas pontszámmal jutalmazták teljesítményét a bírók, s hogy nyer, nem is volt kérdés.

Nagyon boldog vagyok, és jót tett a lelkemnek, hogy végre versenyen is sikerült azt megmutatnom, ami az edzéseken már régóta megy - nyilatkozta Berki. - Mentálisan voltam jó formában, mert elhittem, hogy képes vagyok megcsinálni a gyakorlatomat.

Lólengés:
1. Berki Krisztián 16.050
2. Ude Filip (horvát) 15.350
3. Hidvégi Vid 15.050

(fotó: Zergi Borbála, Vaol.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41