Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

BERKI KRISZTIÁN: BEFEJEZTEM!

Torna szakosztály 2021-02-04

Az UTE olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornásza bejelentette visszavonulását a magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Az eseményen a klub nevében Juhász Judit, tornaszakosztályunk vezetője, valamint Őze István klubigazgató búcsúzott a londoni aranyérmestől. 

Élete egyetlen olimpiáján Londonban, a lólengés favoritjaként a britek két legjobbját győzte le. Olimpiai bajnokunk az évek óta tartó vállsérülésével indokolta döntését.

Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke bejelentette, hogy Krisztián a szövetség sportigazgatójaként tevékenykedik tovább.

Az UTE lólengés-specialistája 2004-ben érte el első sikereit a felnőtt nemzetközi mezőnyben: Rio de Janeiróban világkupa-versenyt nyert, a ljubjanai Európa-bajnokságon pedig bronzérmes lett. Legutóbb a 2017-es kolozsvári kontinensviadalon indult, ahol ezüstérmet szerzett, ám ezt követően megsérült a válla, amit eddig öt alkalommal kellett megoperálni. 

"Nagyon sokat gondolkodtam, hogy hogyan tovább. Nehezen, csak évek alatt láttam be, hogy a vállam már nem alkalmas a profi tornára. Nem szerettem volna egy sérüléshez kötni a pályafutásom befejezését, de sajnos így hozta az élet. Ugyanakkor semmi szomorúság nem lehet bennem, mert bajnokként ülhetek itt, ennél rosszabb pályafutását nem kívánok senkinek. Remélem, hogy az új szerepkörömben továbbra is tudom a tornasportot segíteni" - mondta meghatódottan Berki Krisztián, akinek a csütörtöki sajtótájékoztatón még a londoni győzelmét is felidézték. 

"Berki Krisztiánt nemcsak mint sportolót, hanem mint embert is nagyra becsülöm - mondta Őze István köszöntőjében. - Mindig elmondom, hogy a klubnál sportoló sokszáz gyereknek szüksége van a példaképekre. Krisztiánt alázata, szerénysége, intelligenciája és tehetsége pedig kiváló példaképpé tette. Hálásak vagyunk, hogy pályafutása legnagyobb sikereit a mi klubunk színeiben szerezte."

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41