Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Még hátravan Berki Krisztián nagy dobása!

Torna szakosztály 2017-03-28

Két arany és egy ezüst a világkupa sorozatban Berki Krisztián tornász eddigi mérlege. A lólengés londoni olimpiai bajnoka még idén is nagy dobásra készül.

"Gyakorlat szempontjából a melbourne-i verseny jobb volt – mondta az M1-en az UTE tornásza. – Dohában kicsit lassabb volt, de így is nyertem. Ez volt a kilencedik nemzetközi versenyem és ezúttal is sikerült megcsinálnom a gyakorlatot, ami azért jó dolog."

A riói olimpiára nem tudta magát kvalifikálni Berki Krisztián, ám a 2020-as játékokra már a világkupa versenyeken is kvótát lehet szerezni.

"Azért volt fontos, hogy részt vegyek ezeken a versenyeken, mert szerettem volna megismerkedni a helyszínekkel – folytatta az olimpiai bajnok. – Az eredmények is nagyon jók, de lényeg most az volt, hogy lássuk a csarnokokat és betekintést nyerjünk a szervezésbe."

Berki Krisztián gyakorlata jelenleg 6,7 pontból indul, de a szabály módosítások miatt öt tizedet veszít majd a kiinduló pontszámból.

"Már a régi, hét pontost is elkezdtem újra gyakorolni, de egyelőre a 6,2-es is elég volt a sikerhez, illetve Bakuban jobban teljesített a riválisom, így be kellett érnem a második hellyel. Ahhoz, hogy Európa-bajnok legyek több kell, de eddig is az volt a terv, hogy a nagy gyakorlatot majd az évvégi világbajnokságon mutatom be."

Ekkor újra bemutathatja majd a magyar torsnász a róla elnevezett elemet is, amely igazán különlegessé teszi a gyakorlatát.

"A külföldi bíróktól is megkaptam, hogy szép volt, amit bemutattam, de hiányzott belőle az orsó. Sokat kellett várni rá, hogy a nevemet viselje, hiszen 2008-ban mutattam be először. Azóta senkitől sem láttam – nehéz és egyedi elem. Ennek köszönhettem a londoni olimpiai aranyat is, hiszen látványossá tette a gyakorlatot."

Berki Krisztián beszélt az olimpiai terveiről is.

"Amit Londontól kaptam azt szerettem volna Budapesten is átélni, erre nem lesz lehetőségem, így Tokió a következő állomás."

(forrás: sportfaktor.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41