Dátum: 2018 május 24. (csütörtök) | Eszter, Eliza

hírek

El­ké­pesztő re­kordra tör Berki Krisz­tián!

Torna szakosztály 2017-04-13 Megtekintések száma: 1155

Ke­leti Ág­nes­nek már si­ke­rült, miért ne jö­hetne össze Berki Krisz­ti­án­nak? A riói olim­pi­á­ról le­ma­radó tor­nász tel­jes gőz­zel 2020-ra kon­cent­rál.

Berki Krisztián makacs ember. A 2012-es londoni olimpia aranyérmes tornásza kudarcként élte meg, hogy Rióban nem védhette meg elsőségét. Egy rontás elég volt, s az Újpest sportolója ki sem jutott a játékokra. Más a helyében abbahagyta volna, pláne tornában, ahol harmincon túl már kevesen érnek el komoly eredményt. Berki azonban nem csügged.

Berki Krisztán Londonban már nyert olimpiát Berki (Fotó: MTI Fotó)

 

"Gőzerővel készülők a jövő évi Világ Kupa-versenyekre, amelyekről az új szabályok szerint ki lehet jutni az olimpiára. Újra át akarom érezni azt, amit Londonban. Először a kvótát akarom megszerezni, aztán jöhet a következő lépcsőfok. Van még keresnivalóm a sportágban"- nyilatkozta korábban az olimpiai- világ és Európa-bajnok sportoló.

Berki nem titkolt célja, hogy példaképéhez, Magyar Zoltánhoz hasonlóan ő is két olimpiai aranyat szerezzen lólengésben. Erre Tokióban, 35 évesen lehet esélye.

Ez nem az a kor, amelyben a tornászok még villognak, de Berki előtt egy hazai példa lebeg.

A Nemzet Sportolója, Keleti Ágnes ugyanis 1956-ban négy olimpiai aranyat nyert Melbourne-ben. Mindezt szintén 35 esztendősen, a példa tehát adott a lólengő számára.

(forrás: ripost.hu)

Képek

Atlétika sportnap az UTE-ben! című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41