Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Berki Krisztiánért is szoríthatunk a kolozsvári tornász EB-n!

Torna szakosztály 2017-04-17

Minden jegy elkelt a tornászok Kolozsváron rendezendő egyéni Európa-bajnokságának döntőire, de az érdeklődők még válthatnak belépőt a jövő héten kezdődő kontinensviadal selejtezőire.

 

Telt ház előtt rendezik meg Kolozsváron a tornászok jövő héten kezdődő egyéni Európa-bajnokságának döntőit, ugyanis a szervezők bejelentése alapján az összes fináléra kínált jegy elfogyott. A szurkolók már csak a selejtezőkre válthatnak belépőt, ám ott élőben láthatják a benevezett 37 ország több mint 270 sportolóját – és nem mellékesen az eseményen vendégként résztvevő olyan korábbi hazai világklasszisokat, mint Nadia Comăneci és Szabó Kati.

A hazai keretben Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, valamint Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurențiu Nistor és Vlad Cotuna kapott helyett, de mellettük olyan klasszis olimpikonok érkeznek, mint amilyen Berki Krisztián, a görög Eleftherios Petrounias, az ukrán Oleg Verniaiev vagy a holland Sanne Wevers. A „piros-fehér-zöld" színeket egyébként a lólengés mesterén kívül Kállai Zoltán, Kardos Botond, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Boncsér Krisztián képviseli majd a férfimezőnyben. A tartaléknak Schweigert Dávidot választotta Sóvágó Lajos szövetségi kapitány. A magyar szövetség honlapja alapján a hölgyek között Kovács Zsófiát, Böczögő Dorinát (Dorina sérülés miatt indul az EB-n - szerk.) és Dévai Boglárkát is fináléra esélyesnek tartja Draskóczy Imre edző, aki a hétvégi Matolay-emlékversenyt követően Jakab Noémivel tette teljessé a Kolozsvárra utazó keretét.

A torna ugyan hivatalosan csak április 19-én kezdődik, de a részvevők már péntektől elkezdenek szállingózni a kincses városba, ahol a nagy múltú romániai tornászsport feledtetné az elmúlt időszak kudarcait, és legalább két-három éremmel koronázná meg a hazai szereplést. Persze arra Adrian Stoica szövetségi elnök már korábban figyelmeztetett, hogy a kolozsvári rendezéstől még nem lesz könnyebb a verseny, hiszen a nézők nem tudják befolyásolni a bírókat, ugyanakkor a történelmi sikerek kötelezik őket arra, hogy dobogóra pályázzanak a viadalon. A két évvel ezelőtti, montpellier-i kontinenstornán Andreea Munteanu gerendán lett Európa-bajnok, míg Marius Berbecar korláton végzett a második helyen.

A szervezők sajtószóvivője, Emanuel Fântâneanu kedden lapunknak hangsúlyozta, hogy az előkészületek az ütemtervnek megfelelően haladnak, de nem is tehetnének másképp, mert április 15-re mindennek a helyén kell lennie ahhoz, hogy a sportolókat és stábjukat megfelelően kiszolgálják.

Program:

(A program a kolozsvári, helyi idő szerint lett feltüntetve, az időeltolódás a magyar időhöz képest +1 óra.)
    04.15. szombat indulás busszal a Tornacsarnok elől 6.00 órakor
    04.17. hétfő 14.00 ffi pódiumedzés 2. csoport
    04.17. hétfő 18.00 ffi pódiumedzés 3. csoport
    04.18. kedd 10.00 női pódiumedzés 1. csoport
    04.18. kedd 18.30 női pódiumedzés 4. csoport
    04.19. szerda 14.00 ffi selejtező 2. csoport
    04.19. szerda 18.00 ffi selejtező 3. csoport (végeredmény magyar idő szerint 20.00 körül várható)
    04.20. csütörtök 10.00 női selejtező 1. csoport
    04.20. csütörtök 18.30 női selejtező 4. csoport (végeredmény magyar idő szerint 20.00 körül várható)
    04.21. péntek 13.00 férfi egyéni összetett
    04.21. péntek 17.30 női egyéni összetett (végeredmény magyar idő szerint 19.00 körül várható)
    04.22. szombat, szerenkénti finálék 13.30-16.40 ( férfi talaj, ló, gyűrű, női ugrás, felemáskorlát)
    04.23. vasárnap szerenkénti finálék 13.30-16.40 (férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj)
    04.24. hétfő érkezés Budapestre délután

A tornászok április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságát itthonról is végig figyelemmel lehet kísérni: a döntőket ugyanis az M4 adja, a selejtezőket pedig az interneten lehet élőben megtekinteni.

Az M4 csatorna egyedülálló módon adja valamennyi döntőt, a férfiak egyéni összetett fináléját élőben, míg a nőkét felvételről, az április 25-26-i szerenkénti döntők pedig szintén élőben kerülnek képernyőre.

Az Európai Torna Szövetség (UEG) tájékoztatása szerint a selejtezőket is élőben nyomon lehet követni a következő helyen: http://www.eurovisionsports.tv/ueg/

(forrás: kronika.ro, matsz.hu)

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41