Dátum: 2020 január 17. (péntek) | Antal, Antónia

hírek

Berki Krisztián Tokióra készül

Torna szakosztály 2019-08-16 Megtekintések száma: 131

Az olimpiai bajnok tornász két év kihagyás és három vállműtét után Tokióba készül.

Két év kihagyás és három vállműtét után - az utolsó októberben volt Manchesterben – a tokiói kvótaszerzés reményében tér vissza Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász.

„Nagyon hosszú volt ez a két év. Ha valamit meg kellett tanulnom, az a türelem” – mondta az M4 Sportnak adott interjúban a lólengés specialistája.

Az UTE 34 éves tornásza leszögezte, hogy soha többé nem lesz százszázalékos a válla, és bár három-négy napig gond nélkül tud edzeni, amikor begyullad, akkor egy-két napot pihentetnie kell.„Szeptember elején a szombathelyi világkupaversenyen indulok először, de az októberi világbajnokság a legfőbb cél, addigra már teljes értékű gyakorlatot tudok majd bemutatni” – mondta Berki, aki legutóbb 2017 áprilisában a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett.

Berki kijelentette, a vb-n éremért kell mennie, mert az biztos kvótát ér, de a bonyolult kvalifikációs rendszer miatt akár a nyolcadik hellyel is kijuthat Tokióba. Hozzátette, ha nem jár sikerrel, akkor még a jövő évi világkupaversenyeken is meglenne az esélye, hogy kvótához jusson.

„A 2007-es stuttgarti vb-n az ezüstéremmel az akkori szabályok szerint nem jutottam kvótához, de úgy érzem, most visszakapom azt Stuttgartban, amit akkor elvett a sors” – mondta Berki, aki a 2012-es, londoni olimpián aratott diadalával ért fel a csúcsra.

„A London utáni időszak hab a tortán” – fogalmazott.Berki Krisztián olimpiai bajnoki címe mellett háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok lólengésben.

A cikk forrása: https://mandiner.hu/cikk/20190816_visszater_berki_krisztian_olimpiai_kvotat_szeretne?fbclid=IwAR2QtT3tfhRoIM_v5hKudhZtqD65HqF_SXfz1ov8QHh7hJLGj4Ap0SqEltk

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41